2019-12-12 15:46:29• hírek • Bede Emőke

Elgázolt egy gyalogost, majd elhagyta a helyszínt

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Balesetekből nem volt hiány szerdán sem: a rendőrség három esetben bűnügyi eljárást is indított.

Az első esetre még a délelőtti órákban került sor Szatmárnémetiben, a Ceahlaului utcán. A helyszíni vizsgálat során megállapítást nyert, hogy egy 30 éves, patóházi férfi a járdán leparkolt (!) autójával szeretett volna tovább indulni, ám az úttestre való kikanyarodás közben elsodort egy 52 éves, szatmári nőt, aki épp gyalogosként haladt az érintett járdaszakaszon. A baleset megtörténte után az autóvezető elhagyta a helyszínt anélkül, hogy az incidensről értesítette volna az illetékes hatóságot, ám déli 12 órára a rendőrségnek már sikerült is azonosítania őt. A férfit alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, ennek eredménye negatív lett, viszont a biztonság kedvéért a kórházban egy véralkoholszint-mérésnek is alávetették. A patóházi sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés, illetve baleseti helyszín elhagyása miatt indult bűnügyi eljárás.


A második eset a szatmári Schopping City közvetlen közelében történt, amikor is egy 77 éves kerékpárost, ki a biciklisávon haladt épp, egy 71 éves nő elgázolt. A biciklis az ütközés következtében könnyebb sérüléset szerzett, ezek ellátására a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállították. Sem a sofőr, sem az idős férfi nem fogyasztott alkoholt indulás előtt, így az ügyben "csupán" gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.


Nem csak Szatmárnémetiben  érik azonban egymást a balesetek, hanem a város határain kívül is. A legutóbbi Érmindszent és Érkávás között történt, amikor is egy mindössze 21 éves lány az óvatlan vezetés következtében elvesztette irányítását az általa vezetett személyautó felett, lesodródott az útról, majd az árokba fordult. Szerencsére a fiatal nő csak könnyebb sérüléseket szerzett, de elsősegélynyújtás céljával a nagykárolyi kórházba szállították. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés címszóval indított eljárást az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: